З початком контрнаступу на Херсон медики, що залишилися в Миколаєві, працюють наполегливіше, ніж будь-коли, — Guardian

Як тільки українська армія 29 серпня перейшла до наступальних дій в Херсонській області, медикам у Миколаєві додалося роботи, але вони залишилися і сумлінно виконують свій обов'язок.

Про цих людей написав кореспондент The Guardian.

Лікарня швидкої медичної допомоги тимчасово закривалася після попадання російської крилатої ракети, яка перетворила на уламки новенький травмпункт. Але зараз, коли на Херсонщині точаться важкі бої, медзаклад знову відкрився.

— Ми прийняли першого пацієнта з моменту відкриття. Пацієнта з пораненнями голови від розриву міни — вхідні та вихідні поранення черепа. Ми будемо оперувати пухлину мозку, — розповів завідуючий відділенням анестезіології на прізвище Федоренко.

Видання The Guardian переговоривши з медиками у Миколаєві підкреслює, що наразі на них навалилося величезне навантажання.

— Але з початком контрнаступу на Херсон лікарі, медсестри, фельдшери та допоміжний персонал, що залишилися в Миколаєві, працюють наполегливіше, ніж будь-коли, — говориться у матеріалі.

Завідуючий відділенням анестезіології також подякував миколаївцям, які пожертвували свою кров.

— Вони були фантастичними, — емоційно визнав лікар.

Нагадаємо, миколаївська обласна станція переливання крові закликала донорів з III(-) та IV(-) групою крові завтра, 5 вересня, долучитися до здачі крові.

Дивитись повну версію