Скандального миколаївського підрядника, який отримував мільйони на тендерах, оголосили в розшук

Скандально відомого миколаївського підприємця Юрія Яковенка, який отримував мільйони гривень на бюджетних підрядах, оголосили в розшук через те, що він переховується від органів досудового розслідування. 

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань із посиланням на дані сайту Міністерства внутрішніх справ. 

Юрій Яковенко - відомий у Миколаєві підприємець, один із «улюбленців» миколаївських чиновників, який отримував на тендерах чималі бюджетні кошти. 

Від 25 листопада 2022 року його розшукує поліція. На сайті МВС повідомляється, що Яковенко зник і переховується від органів досудового розслідування.

Центру журналістських розслідувань не вдалося поговорити із Яковенком - всі відомі номери його телефонів наразі відключені. 

Цікаво, що дружина Юрія Яковенка Ангеліна наразі проживає у Туреччині, про що повідомляє на своїй сторінці в Інстаграм. У Стамбулі дівчина займається енерготерапією та надає послуги онлайн. Журналісти Центру звернулися до Ангеліни Яковенко із питанням про те, як можна зв’язатися із її чоловіком, однак відповіді не отримали. 

У минулому Юрій Яковенко - власник і керівник миколаївського ТОВ «Благоустрій-НК», зареєстрованого у 2018 році. Роком пізніше він відкрив ще одну компанію «Благоустрій-Миколаїв». Перша прославилася численними реконструкціями скверів і тротуарів у Миколаєві, проведення яких постійно супроводжувалися скандалами. 

Журналісти Центру викривали фірму та працівників Яковенка на тендерних змовах, а податківці - на залученні офіційно неоформлених співробітників, за що суд накладав на фірму штрафи. Під час проведення робіт підрядники знищували здорові дерева у кількох миколаївських скверах, а після їх завершення місцеві депутати не дораховувалися зелених насаджень. Водночас районні адміністрації, які замовляли ці роботи, навпаки «підігрівали» підряднику, змінюючи під нього умови участі у закупівлях.

Тим не менше, роботи, виконані підрядником, урочисто «приймали» особисто мер міста Олександр Сєнкевич та тодішній директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв. 

Наразі «Благоустрій-НК» переписана на іншого власника - такого собі Миколу Грицуняка. Проте фірма і досі фігурує у щонайменше двох кримінальних провадженнях за підозрою у розкраданні бюджетних коштів при виконанні робіт із реконструкції та благоустрою об’єктів у Миколаєві. Ймовірно, саме по цих кримінальних провадженнях і відбувається розслідування, від якого ухиляється Яковенко. 

Дивитись повну версію