Порошенко зустрівся з послом Китаю та попросив про діалог Пекіна з Києвом

10:30, 22 березня, 2023

Петро Порошенко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Фанєм Сяньжуном закликав Китай сприяти припиненню російської агресії проти України.

Про це Петро Порошенко повідомив на сторінці у Facebook.

У ході розмови Посол представив політичну позицію Китаю щодо України та роз‘яснив бачення Пекіном т.зв. мирних ініціатив, оприлюднених 24 лютого. Посол КНР поінформував про перші результати візиту лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Москви та очікування від проведених переговорів.

— У зв'язку з цим я наголосив на важливості проведення найближчим часом діалогу на найвищому рівні між Києвом і Пекіном. І закликав Китай скористатися вікном можливостей і сприяти створенню умов для припинення російської агресії у порушення Статуту ООН, виведення російських окупаційних військ та повного відновлення територіальної цілісності України в рамках міжнародно визнаних кордонів, – повідомив він.

Сторони домовились про подальші контакти з метою розвитку двосторонніх відносин в інтересах відновлення миру, безпеки і стабільності у регіоні та світі.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ Китаю опублікувало «мирний план» врегулювання війни РФ проти України. Пекін закликає до переговорів.

10:30, 22 березня, 2023
View full version