«Це в рамках реформи», — Кім прокоментував скорочення штату в Миколаївській ЛШМД

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім заявив, що в лікарні швидкої медичної допомоги скорочують штат в рамках медичної реформи.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

— Це в рамках реформи йде. В нас працює медична служба на повну. Навпаки за період війни ми відновили парк автомобілів за рахунок допомоги міжнародних партнерів донорів. Тому якісно збільшується і покращується ситуація щодо швидкої допомоги. Щодо лікарень та в принципі галузі охорони здоров’я — це йде в рамках реформи, — сказав Віталій Кім.

Нагадаємо, з 1 квітня у лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва скорочують штат співробітників. Це пов'язано із скороченням фінансування лікарні Нацслужбою здоров'я України.

Головний лікар Олександр Дем'янов пояснив, що цього року лікарня отримала від НСЗУ лише 91 мільйон гривень, тоді як минулого року – 128 мільйонів гривень.

Раніше також повідомлялося, що начальник міського управління охорони здоров'я Ірина Шамрай упевнена, що скорочення штатних одиниць та ліжок у Миколаївській лікарні швидкої медичної допомоги не вплине на доступ містян до медичних послуг.

Ірина Шамрай вважає раціональною оптимізацію у Миколаївській лікарні швидкої медичної допомоги , оскільки частина відділень закладу не завантажена пацієнтами.

В свою чергу, заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров, який курує медичні питання, запевняє, що в місті висококваліфіковані хірурги та анестезіологи не залишаться без роботи.

Нагадаємо також, що депутатка Миколаївської обласної ради від партії «Європейська солідарність» Алла Воробйова заявила, що майже у всіх лікарнях області відбувається вимушене скорочення штату медичних працівників. Причиною вона назвала зменшення фінансування Нацслужбою здоровʼя України. 

А колишня головлікарка обласної інфекційної лікарні, депутат облради Світлана Федорова впевнена, що скорочення в ЛШМД Миколаєва — наслідок неефективного керівництва головного лікаря та управлінь охорони здоров'я.

Дивитись повну версію