В Миколаєві пропонують збільшити фінансування програми «Сприяння діяльності правоохоронних органів» майже на ₴5 млн

В Миколаєві депутатам міської ради пропонують збільшити фінансування програми «Сприяння діяльності правоохоронних органів на 2020-2023 роки» на 4 мільйони 885 тисяч гривень. 

Про це йшла мова у четвер, 6 квітня, під час засідання комісії з питань прав людини, дітей, сім'ї, законності, гласності Миколаївської міської ради, пишуть «НикВести».

Зазначається, що основна ціль збільшення фінансування цієї програми – придбання автомобілів та відеореєстраторів для правоохоронців.

— Правоохоронні органи хочуть закупити автомобілі для більш ефективного виконання своїх обов'язків. СІЗО пропонують нам допомогти їм закупити відеорегістратори в кількості 24 штуки. Також у нас було окремим підрозділом управління поліції по наркозлочинності, ми закладали туди 1 мільйон гривень фінансування під конкретні задачі, зараз воно переходить у стан реорганізації до Головного управління Національної поліції, але ми гроші все одно окремим рядком виділяємо, — повідомив начальник відділу з питань оборонної і мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради Ігор Оніщенко

Так, депутатам пропонується збільшити обсяги фінансування програми «Сприяння діяльності правоохоронних органів»у 2023 році на 4 мільйони 885 тисяч гривень. Попереднє затверджене фінансування було у розмірі 7 мільйонів 385 гривень, а зараз нам пропонують 12 мільйонів 270 тисяч. 

— Скажіть, це державні установи, у них що, немає грошей на ці заходи? – запитала голова комісії, депутат міської ради Олена Кисельова. 

— Ні, немає, – відповів представник міського управління Ігор Оніщенко.

Депутати погодили винесення цього проєкту рішення на сесію Миколаївської міськради. 

Нагадаємо, облрада збільшила статутний капітал «Миколаївської обласної варти» до 23,2 мільйонів гривень, виділивши ці кошти з бюджету. Директор комунального підприємства «Миколаївська обласна варта» Микола Кукуруза пояснив, що ці кошти підуть на заробітні плати, придбання паливно-мастильних матеріалів і експлуатацію  автотранспортних засобів.

Дивитись повну версію