Україна готується конфіскувати активи херсонського колаборанта Сальдо

Міністерство юстиції подало до Вищого антикорупційного суду позов щодо конфіскації активів колаборанта Володимира Сальдо, який очолив окупаційну адміністрацію Херсона.

Про це повідомляє Інститут законодавчих ідей з огляду на дані судового порталу.

Третіми сторонами у справі є дружина та донька колаборанта, Віталій Сіньков та чотири юрособи: ТОВ «БЕБКО-АВТО»; ТОВ «КОНКА», ПАТ «КАШТАН»;  ПАТ «ДЕЛЬТА-СЕРВІС». Ці чотири компанії можуть потрапити під конфіскацію.

Так, ТОВ «БЕБКО-АВТО» зареєстрована у Херсоні зі статутним капіталом у 1,8 мільйона гривень. Мережа автосалонів є дилером з продажу та ремонту автомобілів Volvo. Серед кінцевих бенефіціарів компанії – донька колаборанта Ірина Сальдо, Вячеслав Бебко та Антон Кушнір. 

Інша компанія, ТОВ «КОНКА» – також херсонська компанія, яка займається організацією дозвілля. Серед засновників компанії - та ж Ірина Сальдо, а також Олександр Больбот, Володимир Дидін та Ганна Кліментенко. Розмір статутного капіталу підприємства – 18 500 гривень, а дохід за 2020 рік становив 707 тисяч гривень.

ПАТ «КАШТАН» зареєстровано в Коростишівському районі на Житомирщині. Компанія спеціалізується на видобуванні декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Серед засновників – дружина Сальда, Любов. Статутний капітал становить 370 тисяч гривень. 

ПАТ «ДЕЛЬТА-СЕРВІС» – транспортна компанія, зареєстрована у Херсоні. Її статутний капітал становить 7 мільйонів гривень, а кінцевими бенефіціарами є Любов Сальдо, Леонід Гірін та турецька компанія АЙКУТ КЕТЕНСІОГЛУ. 

У 2019 році Херсонський міський суд наклав арешт на корпоративні права (акції), сукупність майнових і немайнових прав, що складає 20 % акцій підприємства, які є часткою статутного капіталу. За останні три роки з товариством пов’язані чотири кримінальні судові справи.

Нагадаємо, обвинувачувальні акти стосовно херсонських колаборантів Володимира Сальдо та Кирила Стремоусова буде розглядати Малиновський районний суд Одеси.

Дивитись повну версію