Сєнкевич домовився про партнерство портовим містом суднобудівників у Норвегії

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та мер норвезького міста Крістіансанн Ян Скісланд підписали меморандум про партнерство.

Церемонія підписання відбулась у місті Крістіансанн під час Європейської конференції з демократії та прав людини, повідомляє Олександр Сєнкевич у Telegram.

Як вказує Олександр Сєнкевич, документ передбачає обмін досвіду у питаннях місцевого самоврядування, розвитку демократії та налагодження співпраці між університетами та школами, а також організацію молодіжних студентських обмінів.

Містами-партнерами планується створити робочі групи, які координуватимуть спільні кроки та розроблять програму діяльності на рік.

— У День Європи маємо для вас гарну новину. Крістіансанн став вже шостим європейським містом, з яким Миколаїв налагоджує партнерство за час повномасштабного російського вторгнення. Упевнений, після перемоги ми реалізуємо чимало спільних проектів, які принесуть користь нашим громадам, — сказав Олександр Сєнкевич.

Зазначимо, що місто Крістіансанн знаходиться на південному узбережжі Північного моря у Норвегії, де зосереджені суднобудівні та судноремонтні підприємства. У 18 столітті місто стало важливим портом у Північному морі, яке зростало завдяки кораблебудуванню та портовій діяльності.

Нагадаємо, напередодні Саміту міст і регіонів в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України на Миколаївщині побувала делегація з Естонії, а саме — з Волості Ляене-Хар’ю.

Дивитись повну версію