На Миколаївщині внаслідок підтоплення загинув чоловік — вчора він відмовився від евакуації

У селі Василівка в Миколаївській області через затоплення станом на 8 червня загинув 53-річний чоловік, який вчора відмовився від евакуації.

Про це повідомив начальник поліції Миколаївщини Сергій Шайхет.

«Через підрив окупантами Каховської ГЕС підтопленні території Снігурівської, Широківської та Горохівської громад, що на Миколаївщині. Місцеві поліцейські працюють у посиленому режимі та на плавзасобах патрулюють території для виявлення людей, які потребують допомоги. Ситуація на контролі», - повідомив він.

Місцевих жителів просять звертатись до поліції, якщо вони потребують допомоги, і в жодному разі не нехтувати можливістю евакуюватися на безпечні території.

Нагадаємо, станом на 07:00 8 червня в Снігурівській громаді рівень води в річці виріс до 5,5 метрів, лише за останні дві доби в середньому вода щогодини підіймається на 12 см.

Станом на ранок 7 червня в Снігурівській громаді внаслідок затоплення було зруйновано вже три мости

До цього голова ВА повідомив, що рівень води в річці Інгулець в районі Снігурівської громади піднявся на 60 сантиметрів.

Іван Кухта також повідомляв, що в разі підвищення рівня води в річці Інгулець в Снігурівській територіальній громаді можливе руйнування пішохідного понтонного мосту, який з’єднує населений пункт з Горохівською територіальною громадою.

Нагадаємо, в ніч на 6 червня росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС.  Через підрив на правому березі Херсонської області розпочали евакуацію населення з небезпечних місць. За словами фахівців «Укргідроенерго», Каховська ГЕС не підлягає відновленню після підриву.

Дивитись повну версію