Торгував дозволами на знищення дерев: в Одесі затримали депутата міськради

В Одесі затримали депутата міськради від колишньої політсили «ОПЗЖ» за підозрою у корупції.

Про це 20 липня повідомили у прокуратурі Одеської області.

За даними прокуратури, затриманий депутат — голова постійної комісії Одеської міськради з питань екології, запобіганням надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій. На сайті міськради вказано, що це Михайло Карпенчук.

Слідство вважає, що депутат налагодив схему отримання хабарів за видалення дерев. Вартість знищення одного дерева становила від двох до п’яти тисяч доларів США. Кошти зараховувались на криптовалютний рахунок.

— «Народний обранець» від колишньої політичної сили ОПЗЖ намагався залучити до свого злочинного «бізнесу» працівників державних органів та місцевого самоврядування, щоб ті діяли під його контролем та за вказівкою приймали «позитивні» для нього рішення. Громадяни, які виявили бажання спилити дерево, мали надавати хабар через підконтрольних депутату осіб, — уточнили в прокуратурі.

Правоохоронці задокументували два факти отримання хабарів за видалення дерев у розмірі сім тисяч доларів. Депутата затримали під час отримання другого траншу, додали в прокуратурі.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо запобіжного заходу: прокуратура клопоче про тримання під вартою, відсторонення від посади та накладення арешту на майно.

Нагадаємо, що 6 червня керівника Миколаївського міського управління Держпродспоживслужби, який вимагав з комерсантів гроші за пришвидшене оформлення ветеринарних документів для експорту сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу, затримали на отриманні хабаря.

Дивитись повну версію