«70% будівлі не підлягає відновленню», — будинок в центрі Миколаєва, куди прилетіла ракета, знесуть

7:30, 21 липня, 2023

У Миколаєві планують повністю знести триповерхову будівлю на вулиці Адміральскій, яка зазнала руйнування через ракетний удар російських окупантів.

В коментарі кореспонденту «НикВести» заступник міського голови Анатолій Петров заявив, що 70% будинку неможливо реконструювати.

Оскільки даний сектор є приватною власністю, влада має отримати дозвіл на знесення від усіх мешканців. 

— В майбутньому треба отримати згоду від всіх мешканців, бо це приватний сектор, на знесення будинку і з часом відбудувати його. 70% цієї будівлю не підлягає реставрації та реконструкції, — розповів чиновник.

В подальшому будинок буде відбудовано. Для цього, за словами Анатолія Петрова, залучать кошти зі співпраці з міжнародними донорами, а також державного та місцевого бюджетів.

— Я так розумію, будуть виділені і гроші інвесторів, донорів, також з державного бюжету, частково з місцевого бюджету, але більша частина коштів з місцевого бюджету піде на відновлення дахів пошкоджених будинків, які мають легший ступінь пошкоджень, — додав він.

Нагадаємо, в ніч проти 20 липня російські військові завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок влучання зруйновано триповерховий житловий будинок у центрі міста. 19 осіб – постраждали, серед них пʼять дітей.

Внаслідок атаки загинуло літнє подружжя. Нагадаємо, що спочатку з-під завалів дістали тіло чоловіка. Трохи пізніше витягнули тіло жінки.

Через удар зазнала руйнувань будівля обласного центру народної творчості, в якому за радянських часів знаходився будинок піонерів, де почав свій творчий шлях поет-пісенник Марк Лисянський.

Ввечері близько 19:20 пошуково-рятувальні роботи завершилися.

7:30, 21 липня, 2023
View full version