Миколаївська ТЕЦ та облтепло просять Кабмін виділити їм ₴500 млн

Миколаївські теплопостачальні підприємства вимушені звернутись до Кабінету міністрів через необхідність у виділенні понад 500 мільйонів гривень для погашення заборгованості між затвердженим та економічно обґрунтованим тарифом.

Про це йшла мова у вівторок, 25 липня, під час засідання комісії з питань  житлово-комунального господарства, пишуть «НикВести».

Так на депутатську комісію був винесений проект рішення «Про звернення депутатів Миколаївської міської ради VIII скликання до Кабінету Міністрів України щодо погашення заборгованості з різниці в тарифах». 

Перший заступник начальника Департаменту житлово-комунального господарства Ігор Набатов повідомив, що миколаївським теплопостачальним підприємствам необхідно 544 мільйони 729 тисяч гривень, аби повністю компенсувати різницю в тарифах.  

— Це рішення яке приймається по всій Україні на рівні міських рад аби забезпечити виділення з державного бюджету коштів, що передбачені для погашення тарифів. На сьогодні заборгованість «Миколаївоблтеплоенерго» складає 268 мільйонів 205 тисяч 600 гривень та ПАТ «Миколаївська ТЕЦ» 276 мільйонів 523 тисяч 400 гривень, – розповів він. 

Комісія підтримала проект звернення до Кабміну щодо виділення державної субвенції на компенсацію різниці у тарифах для «Миколаївоблтеплоенерго» та  ПАТ «Миколаївська ТЕЦ».

Нагадаємо, що миколаївці станом на кінець червня заборгували «Миколаївоблтеплоенерго» понад 261 мільйон гривень. З них понад 88 мільйонів – борг минулого опалювального періоду, решта 172 мільйони гривень – заборгованість минулих років.
 
Дивитись повну версію