Миколаївщина не є пріоритетною ціллю для атаки енергосистем взимку, однак область готується до цього, — Кім

15:57, 04 серпня, 2023

Крична інфраструктура Миколаївської області не є пріоритетною ціллю для російських обстрілів, але місцева влада вже декілька місяців готується до можливих загроз.

Про це в інтерв’ю ONLINE.UA розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

За його словами, Миколаївська область використовує відносно низький обсяг електроенергії від загальних потреб країни, тому що на території області не багато виробничих потужностей. 

— Ми готуємось, на скільки я розкривати не буду. Скажу, що ворог буде обстрілювати критичну інфраструктуру, але досвід в нас же є. У нас єдина енергетична система, тому Миколаївщина є умовно транзитною і ми, наприклад, використовуємо електроенергії 0,4% від потреб країни. Нам теж щось недоцільно робити, тому що виробничі потужності не у нас. Тому ми готуємось до цього, ми розуміємо, що не є пріоритетною ціллю для них (російських обстрілів – прим.), хоча розуміємо, що вони можуть дістатись до нас трохи дешевшими ракетами, – зауважив Віталій Кім

Нагадаємо, що Миколаївську область обрано для втілення у життя пілотного проекту в рамках співпраці Міністерства енергетики України та Міжнародного енергетичного кластеру. Таким чином енергетична інфраструктура АТ «Миколаївобленерго» буде модернізована відповідно до стандартів Євросоюзу.

15:57, 04 серпня, 2023
View full version