Південноукраїнська атомна електростанція оголосила про усунення в.о. мера Южноукраїнська від «Слуги народу»

22:11, 05 вересня, 2023

На офіційній сторінці державного підприємства «Південноукраїнська АЕС» у соціальній мережі фейсбук у вівторок пізно ввечері, 5 вересня, офіційно повідомили про усуненно від посади секретаря міськради — виконуючогло обов’язки міського голови Южноукраїнська.

На сторінці промислового підприємства о 21:11 з’явилась публікація про проведення 39-ї позачергової сесії Южноукраїнської міської ради, на якій було прийняте кадрове рішення, пишуть «НикВести».

«Сьогодні було припинено повноваження секретаря Южноукраїнської міської ради Олександра Акуленка. Рішення про це прийнято вирішальною більшістю на 39-ій позачерговій сесії. На ній же було обрано секретарем міської ради депутата від партії «Пропозиція» Дениса Кравченка. Пленарне засідання депутатська більшість (21 депутат) провела попри перепони та перешкоджання з боку секретаря міськради, щоправда, не в сесійній залі, а в Палаці культури. Подробиці вже незабаром», - йдеться у публікації на сторінці Південноукраїнського енергокомплексу, до якої додано фоторепортаж з зібрання депутатів.

Скриншот з публікації Південноукраїнського енергокомплексу (ПАЕС), 5 вересня 2023 року

Зазначимо, що на офіційному сайті Южноукраїнської міської ради наразі відсутня інформація про проведення сесії міської ради 5 вересня та про її результати.

Раніше «НикВести» повідомляли, що ввечері 5 вересня депутати Южноукраїнської міськради на самостійно зібраному засіданні сесії обрали колегу від «Пропозиції» Дениса Кравченка секретарем. «За» його кандидатуру проголосували 20 депутатів з 21, присутнього на сесії. 

перед цим депутати Южноукраїнської міськради проголосували за звільнення секретаря міської ради Олександра Акуленка («Слуга народу»).

На засіданні були присутні 21 депутат («ОПЗЖ», «ЄС», «Сила людей», «Пропозиція»). За інформацією «НикВести» більшість з них має відношення або безпосередньо працює на Південноукраїнській АЕС.

Нагадаємо, що 2 травня цього року у Южноукраїнську депутати відмовились проводити засідання сесії через те, що не почули звіт про роботу заступників міського голови.

Також повідомлялося, що сім депутатів Южноукраїнської міської ради утрималися або не голосували за підтримку проєкту закону №7476, яким планується достроково припинити повноваження депутатів місцевих рад від заборонених проросійських партій.

22 серпня у Южноукраїнську депутати провели сесію без секретаря міської ради Олександра Акуленка. Після чого той викликав поліцію. 

Пізніше 26 серпня частина депутатів Южноукраїнської міської ради написали заяву, де висловили обурення діями секретаря та тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Олександра Акуленка, який пішов з засідання сесії.

22:11, 05 вересня, 2023
View full version