Депутати міськради підтримали оплату техобстежень приватних будинків у Миколаєві з бюджету

Міська рада підтримала спрямування коштів з бюджету Миколаєва на технічне обстеження приватних будинків, що постраждали від війни.

Відповідні зміни внесли до програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства на сесії 7 вересня, повідомляють «НикВести».

Технічне обстеження необхідне у деяких випадках, аби люди могли отримати компенсації на відновлення чи придбання житла. Займатися приватним сектором будуть адміністрації районів, повідомив очільник департаменту житлово-комунального господарства Дмитро Бездольний.

— Складається з двох направлень. Це направлення на адміністрації районів, на обстеження приватних забудов. Цьому направленню у нас приділялося небагато уваги, і це віконце зараз треба закрити. Щоб адміністрації могли замовляти такі обстеження і далі вирішувати, що можна зробити з будинком: або відновлювати або людині давати компенсацію на придбання нового житла. І друге направлення — 2,5 мільйона для департаменту ЖКГ на обстеження багатоповерхової забудови. Чому відбувається коригування: на жаль, війна ще не закінчилися, і у нас періодично бувають прильоти. Останній — по вулиці Адміральській, який додав нам роботи і горя, — сказав Дмитро Бездольний.

Як повідомлялося раніше, у програму на технічні обстеження закладають 6 мільйонів 475 тисяч гривень.

Для таких обстежень наразі необхідно:

  • Адміністрації Центрального району — 1 мільйон 95 тисяч гривень (73 будинки);
  • Адміністрації Інгульського району — 180 тисяч гривень (12 будинків);
  • Адміністрації Заводського району — 560 тисяч (26 будинків);
  • Адміністрації Корабельного району —2 мільйона 140 тисяч гривень (234 будинки);
  • ДЖКГ — 2 мільйона 500 тисяч гривень (багатоповерхівки).

Раніше мер Олександр Сєнкевич повідомив, що представники влади Миколаєва намагаються добитися збільшення максимального розміру компенсації за зруйноване війною житло для містян за програмою «єВідновлення».

Дивитись повну версію