В Україні стартував навчальний курс з виготовлення боєприпасів для БпЛА

Міністерство зі стратегічних галузей промисловості України спільно з двома провідними закладами вищої освіти розпочало перший пілотний навчальний курс із виготовлення та використання боєприпасів для дронів.

Про це повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що у навчанні візьмуть участь представники відповідних відомств та військовослужбовці, які безпосередньо використовуватимуть вироби на фронті.

Після закінчення курсів слухачі отримають свідоцтво про проходження курсів підвищення кваліфікації, навчальною програмою яких передбачено вивчення конструкції сучасних боєприпасів до БПЛА, навички поводження з продуктами спецхімії та забезпечення безпеки під час поводження з боєприпасами, практичний досвід первинної медичної допомоги.

Перша група з 27 слухачів уже розпочав шеститижневе навчання. До кінця року курси з виготовлення та використання боєприпасів для БПЛА пройдуть понад 100 співробітників відповідних установ, відомств та підприємств.

Як повідомлялось раніше, Уряд схвалив дворічний експериментальний проєкт з виробництва боєприпасів для БпЛА. Постанова скасовує низку бюрократичних процесів і дозволяє приватним компаніям в Україні легально виробляти боєприпаси для дронів. Раніше, щоб допустити боєприпаси до експлуатації, необхідно було витратити близько року, що утруднювало появу нових виробників на ринку.

Дивитись повну версію