Депутат Береза впевнений, що без податку з зарплат військових Миколаєву буде важко займатись розвитком

17:50, 18 вересня, 2023

Депутат Миколаївської міської ради Олександр Береза, який обіймає посаду голови адміністрації Центрального району міста, заявив, що якщо у міста заберуть ПДФО з військовослужбовців, в бюджеті складно буде передбачити статтю видатків спрямовану на розвиток міста. 

Таку думку він озвучив у коментарі кореспонденту «НикВести». 

Олександр Береза нагадав, що Миколаїв на сьогодні прифронтове і мілітаризоване місто, тому основна стаття наповнення бюджету — податок на доходи фізичних осіб, який платять військовослужбовці, працівники поліції, Служби безпеки України та Держслужби з надзвичайних ситуацій. 

— Рішення про перенаправлення ПДФО ще остаточно не ухвалено. Тим паче, дивлячись на мілітаризацію міста Миколаєва, говорити про те, що станом на сьогодні у нас є залучення інвестицій і створення підприємств, ми не можемо. Відповідно джерел для наповнення нашого міського бюджету не так вже і багато. Я вважаю, що ці ресурси (ПДФО — прим.) забираються для того, аби фінансувати фактично перемогу України, тому треба розуміти, що для нас це питання екзистенційне, – сказав він.

Депутат заявив, що наразі не може визначити які видатки бюджету міста потенційно доведеться скорочувати, адже  першочергово потрібно дізнатись показники держбюджету. 

— Бюджетний процес відбувається яким чином? Ми ухвалюємо бюджет держави, а потім починається розробка місцевого бюджету і коли нам вже дадуть показники бюджетування, тоді ми можемо говорити про те, що у нас буде в наступному році. Бюджет — це взагалі такий процес збалансування. Адже треба збалансувати, по-перше, те, що ти можеш отримати в наступному році, ті гроші, які, надходять в бюджет у вигляді зборів, податків, а друге на те, на що ти їх маєш спрямувати, які є обов'язкові видатки і те, що там лишаться у вигляді необов'язкових. Звісно, можна спрямувати на питання розвитку. Звичайно, що для Миколаєва в цій ситуації буде так, що буде дуже важко планувати якісь питання для розвитку. Але з іншого боку треба буде прискіпливо подивитись всі напрями наших обов'язкових витрат. Адже на сьогодні день у нас є статті витрат, фінансування яких, ми можемо скоротити, – резюмував він.

Раніше повідомлялось, що Олена Кісельова заявила про те, що Миколаївська міська рада має максимально скоротити штатну чисельність працівників органів місцевого самоврядування та внести зміни до структури виконавчих органів міської влади.

Нагадаємо, депутат Миколаївської міської ради від партії «Пропозиція» Олександр Береза виправдав спилювання багаторічних блакитних ялинок біля будівлі міськради декомунізацією. 

17:50, 18 вересня, 2023
View full version