Журналісти «1+1» хочуть взяти Коломойського на поруки

Наталія Мосейчук у залі суду. Фото: Ян Доброносов

У понеділок, 25 вересня, в Києві проходить розгляд апеляції щодо запобіжного заходу Ігорю Коломойському, якого раніше взяли під вартою з альтернативою у вигляді застави в понад 509 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Раніше Ігор Коломойський заявив, що тікати нікуди не збирається, тому вважає ухвалу суду 2 вересня необґрунтованою і просить її скасувати.

Ігор Коломойський у залі суду. Фото: Радіо Свобода

Зазначається, що у суд прийшли журналісти телеканалу «1+1», зокрема, Алла Мазур, Наталія Мосійчук, а також телеведучий Юрій Горбунов, які хочуть взяти Ігоря Коломойського на поруки.

За словами Наталі Мосейчук, це ініціатива працівників телеканалу «1+1». Вона заявила, що для неї ця історія нібито про «гуманність», а Ігор Коломойський чи його адвокати не звертались до неї з проханням взяти його на поруки.

Ексміністр культури Олександр Ткаченко. Фото: Ян Доброносов

Таке ж бажання висловили ексочільник Мінкультури Олександр Ткаченко і головний раввін Дніпра Шмуель Камінецький.

За словами Шмуеля Камінецькиого, він переживає життя Ігоря Коломойського.

— Він ніколи не буде скаржитися на своє здоров'я. людини. Я дуже-дуже прошу вас прийняти мою поруку, — сказав Шмуель Камінецький.

Наразі суд оголосив перерву в засіданні.

Нагадаємо, 2 вересня вранці Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс генпрокурора вручили олігарху Ігорю Коломойському підозру за статтями 190 та 209 Кримінального кодексу: шахрайство та легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

На початку року у Ігоря Коломойського провели обшуки. Служба безпеки заявила, що в результаті обшуків викрила масштабні схеми привласнення 40 мільярдів гривень на компаніях «Укрнафта» та «Укртатнафта». За результатами чого топ-менеджмент другої компанії отримав підозри.

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія тоді пов'язав обшуки з «анонсованими президентом весняними посадками».

Шевченківський райсуд Києва обрав олігарху Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком 60 днів із можливістю внесення застави в розмірі майже 510 мільйонів гривень.

7 вересня Національне антикорупційне бюро повідомило бізнесмену Ігорю Коломойському про ще одну підорзу — у заволодінні 9,2 мільярда гривень ПриватБанку.

Дивитись повну версію