Токаєв пообіцяв, що Казахстан дотримуватиметься санкцій проти РФ

Касим-Жомарт Токаєв

В Казахстані заявили, що дотримуються рішення ЄС щодо санкцій проти Росії за агресію щодо України і не допомагають Росії їх обійти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва на брифінгу в Німеччині.

— Слідуватимемо санкційному режиму. В нас є контакти з відповідними організаціями щодо дотримання санкційного режиму і будь-яких побоювань німецької сторони щодо дій для обходу санкційного режиму, мені здається, не повинно бути, — заявив Касим-Жомарт Токаєв.

Голова Казахстану торкнувся і теми війни в Україні й заявив, що Казахстан виступає за негайне припинення військових дій та мирні переговори в рамках статуту ООН.

— Я сьогодні заявляв пану канцлеру, що ситуація дуже серйозна. Що російська сторона та українська сторона готові до переговорів, але платформа до переговорів поки не ясна. Настає ера мудрої дипломатії. Потрібно припиняти взаємні звинувачення та вести розумні переговори, — сказав він.

Нагадаємо, США запровадили санкції проти п'яти юридичних та двох фізичних осіб, які базуються в Ірані, Китаї, Туреччині та Об'єднаних Арабських Еміратах, що беруть участь у закупівлі важливих деталей для іранської програми безпілотних літальних апаратів.

Дивитись повну версію