У миколаївському парку Перемоги висадили молоді сосни

9:51, 27 жовтня, 2023

У четвер, 26 жовтня, у парку Перемоги в Миколаєві посадовці та комунальники висадили молоді сосни. 

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської міської ради.

До акції приєдналися мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, перший заступник начальника Миколаївської ОВА Георгій Решетілов, перший заступник голови Миколаївської обласної ради Антон Табунщик, депутати обласної ради, представники держпідприємства «Ліси України» та комунального підприємства «Миколаївські парки». 

Саджанці хвойних дерев на звернення депутатів міської та обласної рад передали місту ДП «Ліси України». 

Мер Олександр Сєнкевич зазначив, що у Миколаєві велика кількість зелених насаджень потребує оновлення, тому подібна акція — не остання. 

— Ще до повномасштабного вторгнення ми планували реконструювати парк Перемоги. Війна поставила цей проєкт на паузу, але це не означає, що не треба збільшувати кількість дерев та зелених насаджень у місті. Сьогодні за ініціативою депутатів обласної ради провели тут висадку сосен. Я дуже сподіваюсь, що миколаївці будуть берегти дерева і вони залишаться для наступних поколінь, — прокоментував мер.

Опікуватись молодими деревами буде підприємство «Миколаївські парки».

Раніше у миколаївському парку «Ліски» висадили понад сотню саджанців сосни замість повалених буревієм.

Нагадаємо, що у Миколаєві до кінця року заплановано знесення 144 дерев, вже знесено цьогоріч 632 дерева.

При цьому у Миколаєві відсутній реєстр зелених насаджень, тому загальна кількість дерев у місті невідома. У Департаменті ЖКГ зазначають, що на проведення інвентаризації потрібні кошти, тому наразі це питання «не на часі».

9:51, 27 жовтня, 2023
View full version