Міськрада віддала під приватизацію 20 об‘єктів: серед бенефіціарів – родичі та приятелі депутатів

Депутати Миколаївської міськради віддали під приватизацію 20 об’єктів комунальної власності.

Відповідне рішення було ухвалено у вівторок, 11 жовтня, під час другого пленарного засідання 9-ї сесії Миколаївської міськради, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Серед об'єктів комунальної власності, зазначених у проекті рішення, є приміщення площею 139,4 м 2 на 1 поверсі будівлі за адресою проспект Центральний (Леніна), 186/2. Цей об'єкт планує викупити ФОП Володимир Бордюжа. Згідно з інформацією, опублікованою на сайті міськради, це комунальне приміщення Бордюжа орендує з червня 2015 року. Як свідчать дані із соцмереж, людина з таким же ім'ям та прізвищем доводиться батьком Оксані Солтис – депутату Миколаївської облради, дружині депутата міськради Олега Солтиса. Зазначимо, Олег Солтис є членом депутатської комісії з питань ЖКГ, комунальної власності та благоустрою міста.

Крім цього, депутати міськради дали «добро» на продаж нежитлового приміщення площею 59,4 м 2 на цокольному поверсі в центрі міста по вулиці Московській, 11/5. Заявником з цього об'єкту виступає ФОП Тетяна Грабчинська. За неофіційною інформацією, Грабчинська є тещею екс-депутата міської ради Максима Терещенка, приятеля депутата Олега Солтіса.

Максим Терещенко та Олег Солтис, фото NikLife

Також планується продати приміщення площею 68,6 м 2 на 1 поверсі будівлі за адресою проспект Центральний (Леніна), 9/11а. Цей об'єкт планує викупити ТОВ «ТЕКС-КОМ», власником якого є Ірина Бергман. Як відомо, вона є дружиною свата екс-мера Миколаєва Володимира Чайки Сергія Бергмана. Керівником «ТЕКС-КОМ» вважається Сергій Герасименко, який також є директором приватних миколаївських ЖЕКів «Центральний-1» та «ЖЕК «Турбота», що належать скандальному бізнесменові та забудовнику Олексію Пеліпасу, а також сину екс-міського голови Владиславу Чайці.

За рішенням депутатів приватизації також підлягає підвал у центрі міста, в житловому будинку за адресою Адміральська, 23/2. Заявником виступає ТОВ «Миколаїв-облтранс», засновником та директором якого є Олексій Цесарук, у минулому помічник депутата міськради Олександра Омельчука. Цесаруку також належить приватне підприємство «Техбудінвест», яке незаконно збудувало комплекс кіосків на магістральному газопроводі.

«Миколаїв-облтранс» орендує цей підвал, площею 135 м2 з лютого 2015 року. Причому, як писали «Новини-Н», між жителями будинку по вулиці Адміральській, 23 і орендарями підвального приміщення виник конфлікт через будівельні роботи, що почалися там. Крім цього, у цьому підвалі знаходиться котельня, доступу до якої у мешканців наразі немає.

Серед інших об'єктів комунальної власності, що готують на продаж, значаться й інші завидні приміщення у центрі Миколаєва. Серед них: приміщення на першому поверсі площею 32 м 2 на вул. Соборній (Радянській), 2/2 (заявник ФОП Гайдай А.І.), підвал площею 75 м 2 на вул. Декабристів, 23а/9 (заявник ФОП Зорич О.Г.), підвал площею 86,8 м 2 на вул. Потьомкінській, 88/2 (заявник ФОП Савенко).

У результаті «за» запропонований проект рішення проголосував 31 депутат, 11 – «проти», троє – утрималися і 7 депутатів не голосувало. Зазначимо, що підтримали приватизацію комунальних приміщень лише депутати із фракцій «Опозиційний блок» та «Наш край».

Крім того, як передає кореспондент НікВестей, під час засідання сесії у середу, 12 жовтня, на розгляд депутатів було винесено проект рішення про продовження ФОП Володимира Бордюжа (батько дружини депутата Олега Солтиса) на 1 рік терміну оренди земельної ділянки площею 65 м 2 за адресою 1 Військова (Акіма), 2 біля Чорноморського національного університету імені Петра Могили – там знаходиться кафе «Депо». Однак для ухвалення цього рішення не вистачило голосів депутатів – за проголосували лише 15 депутатів.

Дивитись повну версію