Після репліки Кіма про Арестовича ексрадник Офіса вирішив теж висловитись про свого візаві

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович вважає голову Миколаївської ОВА Віталія Кіма політиком виключно регіонального рівня. 

Свою думку про очільника Миколаївщини він висловив в прямому ефірі на YouTube-каналі Василя Голованова.

Під час обговорення питання політичної впізнаваності серед українських діячів ведучий поцікавився у Олексія Арестовича, чому на його думку у публічному простору стало менше виступів Віталія Кіма.

На що ексрадник відповів, що причиною може бути «складне положення справ з водою» в Миколаєві та втома серед населення.

Крім того, на думку Арестовича, голова Миколаївської ОВА не має досвіду прямої роботи з центральними органами влади, а тому не може претендувати на політичне крісло всеукраїнського рівня.

— Кім — регіональна фігура. Він не може претендувати на політика національного масштабу, тому що працював на регіональному рівні. Не мав справи з головнокомандувачем, не працював з центральними органами влади, не говорив з трибуни Офісу президента і т.д. Та й потім, складне положення справ у Миколаєві з водою, декілька корупційних скандалів — розмиває. Та й люди втомлюються поступово від усього, — сказав Олексій Арестович.

Віталій Кім, голова Миколаївської ОВА, 2022 рікВіталій Кім, голова Миколаївської ОВА, 2022 рік
Олексій Арестович, радник Офісу президента УкраїниОлексій Арестович, радник Офісу президента України, 2022 рік

Варто зазначити, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну і Віталій Кім, і Олексій Арестович зосередили на собі велику увагу українців. У квітні 2022 року вони обоє стали головними героями патріотичного треку співачки Jerry Heil «Москаль_некрасівий!(Геть з України)», де їх порівняли з головними героями серії мультфільмів «Козаки».

Олексія Арестовича українці завдяки його виступам та прямим ефірам прозвали «заспокійливим». Хоча зараз після виїзду з України він критично висловлюється у ефірах щодо воєнної ситуації в країні та перспектив щодо завершення бойових дій.

Свою популярність серед українців тоді здобув і Віталій Кім, який регулярно записував відео у свій телеграм-канал, пояснюючи населенню те, що відбувається на фронті та зокрема в Миколаївській області. Однак після деокупації Херсонської області активність політика помітно зменшилась. Зараз Віталій Кім пояснює це тим, що тоді «війна зняла з нього бар'єри та бюрократичні дрес-коди». У 2023 році, за даними Центру Разумкова, він став другим після Володимира Зеленського у рейтингу довіри українців до політиків.

В одному зі своїх останніх інтервʼю голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім, коментуючи нинішню діяльність колишнього радника Офісу президента, сказав, що Олексій Арестович «збився зі шляху».

Дивитись повну версію