На Миколаївщині в Баштанці облаштують цвинтар з окремим сектором для військових — на роботи витратять ₴1,2 млн

У Баштанці збудують новий цвинтар, на якому відведуть окремий сектор для поховання військовослужбовців.

Про це в коментарі «НикВести» розповів голова Баштанської міської ради Олександр Береговий.

Нещодавно Баштанська міська рада на сайті публічних закупівель Prozorro опублікувала тендер на благоустрій міського цвинтаря за адресою: вулиця Європейська, на роботи планують витратити 1 мільйон 269 тисяч гривень.

Голова Баштанської міської ради Олександр Береговий розповів, що в місті вже є три кладовища, але при будівництві нового кладовища для полеглих військових було вирішено виділити окремий сектор. 

З початку повномасштабної війни Баштанка втратила 44 військовослужбовця.

— У нас в Баштанці загалом розташовано три кладовища, два знаходяться в місті та ще одне поза його межами. З початку війни у нас місті загинуло 44 військовослужбовців. Окрім того, ми маємо і приводити в належний стан кладовища. По вулиці Європейській збудують нове кладовище, в якому буде виділено сектор для поховання загиблих військовослужбовців. Також ми там створимо «Алею слави» для наших загиблих героїв, – розповів мер Олександр Береговий.

Згідно з тендерною документацією, підрядник має вирубати 10 дерев, викорчувати 100 пнів, виконати роботи з підготовки ґрунту. Крім того, на території цвинтаря підрядник зобов'язаний встановити залізобетонну огорожу завдовжки 2 метри, викопати ями для встановлення стійок та стовпів глибиною 0,4 метра та облаштувати огорожі з готових гратчастих щитів заввишки понад 1,6 м до 2,0 м із установкою.

Наразі триває процедура подання тендерних пропозицій. Аукціон відбудеться 18 жовтня.

Раніше повідомлялося, що у місті Баштанка Миколаївської області планується встановити меморіал загиблим на війні захисникам України.

Окрім того, у Миколаєві оголосили архітектурні конкурси з проектів меморіалів на честь захисників України.

Відомо, що в рамках першого конкурсу учасники мають розробити проект меморіалу на території Центрального міського цвинтаря по Херсонському шосе в Інгульському районі. Другий — на території цвинтаря, обмеженого вулицями Андрія Антонюка, Гагаріна та проспектом Богоявленським, що у Корабельному районі міста.

 

Дивитись повну версію