«‎Сподіваємося, що виконають роботи до кінця року»‎: підрядник знову прострочив терміни ремонту проспекту Богоявленського в Миколаєві

16:12, 20 жовтня, 2023

У департаменті ЖКГ Миколаївської міськради знову продовжили термін виконання ремонту дороги по проспекту Богоявленському в Корабельному районі. Підрядник має виконати роботи до 15 листопада цього року.

Про це йдеться у тексті додаткової угоди на порталі публічних закупівель ProZorro, пишуть «НикВести».

Варто зазначити, що востаннє ДЖКГ продовжив строк виконання ремонту для підрядника до 30 вересня. Хоча, відповідно до тендерної документації, першу та третю ділянки підрядник мав відремонтувати ще до 15 серпня поточного року, другу — до 15 червня.

Директор департаменту ЖКГ Дмитро Бездольний вважає, що це не останнє продовження терміну. У коментарі «НикВести» він розповів, що скоріше за все строк виконання ремонту буде продовжено ще на місяць.

— Підрядник обіцяє закінчити усі роботи з асфальтування до кінця жовтня. За його розрахунками, до 15 листопада він закінчить інші роботи з облаштування пішохідних зон і санітарної смуги. Мої фахівці вважають, що по асфальтуванню до початку листопада реально закінчити, а по загальному обсягу робіт, навряд підрядник вкладеться у ці строки. Може станеться якесь диво, але ж ми мислимо реалістично, і я думаю, що буде продовження ще на один місяць. Сподіваємося, що до кінця року він таки виконає усі роботи, — розповів Дмитро Бездольний.

Він також зазначив, що департамент має деякі зауваження до підрядника стосовно рівності встановлення бордюрів на ділянці дороги біля вулиці Торгової.

— У будь-якому разі, ці роботи, у такій якості, ми приймати не будемо, — наголосив директор департаменту.

Стосовно того, чи допускатиметься участь підрядника у майбутніх тендерах, Дмитро Бездольний відповів, що це буде залежати від швидкості виконання робіт станом на зараз. У разі, якщо компанія і надалі прострочуватиме встановлені терміни, департамент буде шукати можливі юридичні шляхи, щоб обмежити подальшу співпрацю.

— Бо це не праця, коли нам на пів року затримують строки, коли ми вічно входимо у суперечки, — сказав він.

Раніше «НикВести» повідомляли, що договір на поточний ремонт дороги на суму 112 мільйонів 920 тисяч гривень по проспекту Богоявленському Департамент житлово-комунального господарства міськради уклав з вінницьким підприємством «Мего ЛТД». Пізніше стало відомо, що підрядна компанія зриває строки виконання робіт. Після чого в «антикорупційному» департаменті міськради пригрозили підряднику штрафом.

Ця фірма активно працювала на Херсонщині. Згодом видання «Наші гроші» повідомило, що поліція розслідує зловживання службовим становищем посадовцями Херсонської обладміністрації та ДУ «Місцеві дороги Херсонщини». В ході досудового розслідування було встановлено, що в рамках програми «Велике будівництво», ДУ «Місцеві дороги Херсонщини» уклала низку угод щодо ремонту доріг з ТОВ «Білдгруп» на загальну суму 62,89 мільйона гривень та ТОВ «Мего ЛТД» — на 280,03 мільйона.

14 серпня у Департаменті ЖКГ повідомили, що підрядник вже вдруге зриває строки виконання робіт. Так, станом на середину серпня 2023 року ремонт трьох ділянок проспекту Богоявленського було виконано усього на 30-35%.

16:12, 20 жовтня, 2023
View full version