Дівчинка з Миколаєва продає печиво, щоб допомогти ЗСУ

Аліса Бадиця з Миколаєва, яка зараз виїхала з родиною на Кіровоградщину, збирає кошти для ЗСУ продаючи печиво.

Про це повідомляє Суспільне.

Мама дівчинки, Юлія Бадиця, розповіла, що дівчинці 10 років. Зараз вони мешкають у бабусі в Бобринці, що на Кіровоградщині.

—Коли Аліса сказала, що хоче допомогти нашим захисникам, я навіть не здивувалася. Це не перша її ініціатива. Наша сім'я у міру сил допомагала українським військовим ще з 2014 року. Але тоді війна сприймалася як щось далеке, що не торкнулося твого дому. Ілюзії розвіялися 24 лютого, — розповіла Юлія Бадиця.

Мама Аліси пригадує, найперше, що поклали того дня в «тривожну валізу», був прапор України.

— Зараз цей прапор завжди з нами, донька постійно кутається в його полотнище. Каже, що так відчуває енергетику рідного міста, — говорить жінка.

Прапор Аліса бере з собою, коли йде продавати печиво. Саме у такий спосіб дівчинка з мамою вирішили збирати кошти. Юлія Бадиця каже, що ідей було багато, але зупинилися на печиві з передбаченими.

— По-перше, це красиво і патріотично, печиво в кольорах українського прапора. По-друге, це цікаво, що ж там написано в передбаченні. А ще це, дійсно, смачно, — пояснила свій вибір Аліса.

За словами Юлії, ідея усім подобається, навіть не очікували такої активності людей. За кілька днів Аліса вже зібрала понад дві тисячі гривень.

—До мене підходять на вулиці, дякують за таку позицію, підбадьорюють. Хтось просто дає гроші і навіть не бере печиво, — ділиться дівчинка.

Мама Аліси розповіла, що печиво замовили в інтернеті. Виробникам так сподобалась їхня ідея зі збором коштів для ЗСУ, що надали безплатно ще сто штук.

— Ми поки не вирішили, що саме купимо на зібрані кошти. Все буде залежати від суми. Аліса хоче, щоб допомога була для захисників Миколаєва. Думаю, сконтактуємо з волонтерами, які краще знають потреби військових, — зазначила Юлія Бадиця.

Каже, що після розголосу в соцмережах, отримують повідомлення від миколаївців з інших міст України, перерахували навіть кошти з Німеччини. Печиво, зазначають, спробують після перемоги України. Одне з його передбачень радить: «Плануй поїздку в український Крим».

Нагадаємо, що Великобританія найближчим часом передасть Україні артилерію, радіолокаційні станції і безпілотники.

Дивитись повну версію