Норвежці привезли для українців велосипеди — їх планують передати до Миколаєва

Дво- та триколісні, різні за можливостями та призначенням моделі збирали для України норвежці Ніна і Том – двоюрідні сестра та брат.

Як повідомляє 21 Унгвар, ГО «Форза» їх тепер приводить до ладу й невдовзі відправить до Миколаєва. 

Мова йде про 50 велосипедів, стільки помістилось в їх мікроавтобус.

«Місто постраждало від війни настільки, що велосипед – чи не єдиний засіб пересування. Норвежці до цього приїзду готувалися 2 місяці, упродовж яких активно волонтерили, аби допомогти Україні», - йдеться у сюжеті телеканалу.

— Ми зібрали велосипеди у себе вдома та на найближчих територіях. До цього залучили Facebook, кілька газет, аби спонувати людей приносити велосипеди, які готові віддати українцям, - розповіла Ніна. 

Велосипеди, потрібні передусім для переміщення персоналу важливих служб та для волонтерської доставки гуманітарної допомоги тим, хто того потребує, каже голова громадської організації «Форза» Леся Лойко.

— На цих територіях, де було бомбувань, постраждали дороги. Часто, не може їхати громадський транспорт, пошкоджені можуть бути колії для трамваїв або тролеї для тролейбусів, ну і взагалі, важко з паливом для транспорту. А є потреба розвозити гуманітарну допомогу ВПО, людям з інвалідністю, або людям поважного віку, - каже Леся Лойко.

Велосипеди від норвежців — частина акції «Bikes for Ukraine».

Дивитись повну версію