Україна припинить експорт зерна у разі загрози в Чорному морі, — Мінінфраструктури

Україна може зупинити експорт зерна Чорним морем. Таке рішення ухвалять, якщо в акваторії виникнуть будь-які загрози від Росії.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на брифінгу, пише РБК-Україна.

Посадовець прокоментував обстріл порту Одеси, до якого вдалися окупанти 23 липня. За його словами, навігацію Чорним морем як планували, так і надалі робитимуть.

— Для нас це (експорт зерна, — прим.) також важливо, як і для всього цивілізованого світу. Ми з вами прекрасно розуміємо, якщо щось відбуватиметься у Чорному морі, то, звичайно, ця ініціатива буде зупинена, – сказав він.

Глава Мінінфраструктури також зазначив, що Україна домовлялась з ООН і Туреччиною, й вони висловили свою позицію з приводу дій Росії.

Нагадаємо, в Одеському порту, по якому 23 липня вдень війська РФ завдали ракетних ударів,  знаходилось зерно, яке очікувало відправку на експорт.

Відзначимо, що Одеський порт є в списку об'єктів, через які мають відвантажувати зерно для вивозу на експорт, згідно з угодою про розблокування портів, яку підписали Україна, Туреччина та ООН.

В Міністерстві закордонних справ заявили, що ракетний удар росіян по порту — плювок Володимира Путіна в обличчя генсеку ООН та президентові Туреччини.

В Організації об'єданих націй відреагували на удари російських військ по порту Одеси, звідки мали відправляти зерно на експорт.

Пізнішеп МЗС РФ Марія Захарова відкрито заявила, що Росія дійсно вдарила ракетами по Одесі — начебто по війьковому об’єкту інфраструктури.

Дивитись повну версію