Хлань припускає, що Херсон звільнять до вересня: «Про всю область не можемо зараз казати»

12:12, 27 липня, 2022

Радник голови Херсонської військової адміністрації, депутат місцевої облради Сергій Хлань вважає, що ЗСУ можуть звільнити місто до початку осені.

Про це він розповів в інтерв’ю телеканалу «НІС-ТВ».

Він відзначив, що має на увазі лише Херсон, на звільнення всієї області може знадобитися більше часу.

Сергій Хлань додав, що на південному фронті відбувся перелам, який вплинув не тільки на воєнну обстановку, а й на настрої херсонців.

— Перелам навіть в тому, що люди не задають питання: «Чи звільнять нас?», вже немає відчаю. Вже задають інше питання: «Коли?». До вересня прогноз по місту Херсон. Ми не можемо казати зараз про всю область. Я не знаю плани Генерального штабу. Я коментую те, що бачу, що вмію аналізувати. Це абсолютно моя думка, — сказав він.

Сергій Хлань додав, що протягом останнього часу було пошкоджено три транспортні артерії Херсонщини — Антонівський і Дар’ївський мости, а також міст біля Каховської ГЕС.

Нагадаємо, що рано вранці 20 липня Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту в Херсонській області. Потім ЗСУ знищили позицію російської ППО біля Антонівського мосту в Херсоні, а також укріплення, де знаходились військові, що його охороняли.

В британській розвідці зазначили, що  міст залишається придатним для використання, але це ключова вразливість для російських сил.

В свою чергу голова Миколаївської ОВА Віталій Кім вважає, що удари українських сил по мосту в Антонівці ускладнили логістику для окупантів. Наразі ЗСУ контролюють шляхи відходу військ РФ на Херсонщині.

Також повідомлялося, що у російських окупантів виникли проблеми з ремонтом Антонівського мосту в тимчасово захопленому Херсоні.

В ніч на 27 липня ЗСУ знову вдарили по Антонівському мосту. Наразі окупанти перекрили там рух.

12:12, 27 липня, 2022
View full version