Домбровська розкритикувала Сєнкевича за прихований бюджет Миколаєва: «Нам будуть довіряти не лише тому, що ми такі хороші»

Голова фракції «Слуга народу» в Миколаївській міській раді Тетяна Домбровська розкритикувала мера Олександра Сєнкевича через відсутність на офіційному сайті міськради інформації про виконання бюджету міста.

Про це вона написала у своєму Телеграм-каналі за підсумками сесії міської ради, яка пройшла вчора, 28 липня.

«Хочу звернути увагу на те, що з лютого, тобто з початку повномасштабної війни, виконавчі органі Миколаївської міської ради не публікують жодної інформації про ситуацію з надходженнями та виконанням бюджету. Мене хвилює питання публічності. Чому не можна інформувати людей про те, як наповнюється та виконується бюджет Миколаєва? Наше місто потребує значної фінансової допомоги. Європа та США — це держави максимальної прозорості. Нам будуть довіряти не лише тому, що ми такі хороші, Україна захищає демократію у всьому світі. А ще тому, що ми будемо показувати нашу звітність. У цьому довіра. Так давайте зробимо так, щоб Миколаєву більше довіряли. А більше довіри за те, що на офіційному порталі міської ради з лютого не публікується жодної інформації про виконання бюджету — не стане.  Це лише породжує якісь плітки, які потім поширються сарафанним радіо», - написала Тетяна Домбровська.

Зазначимо, що на сайті Миколаївської міської ради існує відповідний розділ, де виконавчі органи мають публікувати інформацію про стан виконання бюджету — його доходи та видатки. Востаннє інформація оновлювалась 21 лютого, за три дні до початку повномасштабної війни.

Нагадаємо, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич пообіцяв Тетяні Домбровській прозвітувати про бюджет Миколаєва.

Дивитись повну версію