Російська армія на херсонському напрямку у кризі, є всі передумови для українського контрудару, — польський генерал

Українська армія підготувала усі умови для довготривалого контрнаступу на Херсонщині, тоді як російська армія на півдні знаходиться у найгіршому положенні з початку війни.

Про це у своїй колонці для Wprost написав генерал броні Збройних Сил Польщі Вальдемар Скшипчак.

За словами екскомандувача сухопутних військ Польщі, на Херсонщині ЗСУ за всіма правилами тактики та стратегії підготували резерви, а також зупинили будь-яке просування росіян на цьому напрямку.

— Розвиток оперативної обстановки в Україні практично з початку квітня спонукав мене вказати Південну Україну як найбільш зручний, а отже, ймовірний напрямок для наступу. Вже тоді з’явилися симптоми російської кризи, яка з помірним успіхом, але все ж атакувала Донбас. Це врешті призвело до того, що вони вже не мають сил продовжувати свою діяльність у більших масштабах. Ступінь виснаженості військ змусив російське командування перейти до оборони. І ще раз наголошую, що це не перерва в роботі, а серйозна криза, — наголосив досвідчений офіцер.

Скшипчак підкреслив, що «наступає час, на який українці чекали».

— Зруйнувавши мости на Дніпрі, вони відрізали росіянам матеріально-технічне забезпечення та шляхи відступу. Це те, що у військовому мистецтві називається оперативною ізоляцією, — підсумував він.

Нагадаємо, польський генерал Богуслав Пацек прокує тріумф контрнаступальним діям України в Херсонському напрямку, так як окупанти бояться будь-яких відповідних дій на Півдні.


Дивитись повну версію