Датський міністр назвав три речі, якими займеться його країна у Миколаєві в першу чергу

Данія допоможе Миколаєву до зими відновити постачання чистої води, а також потурбується, щоб у місті працювало опалення, а містянам, які втратили вікна, їх відновили.

Про це TV 2 Nyheder розповів міністр розвитку Данії Флеммінг Мьоллер Мортенсен.

Він підкреслив, що підтримує зв'язок с мером Олександром Сєнкевичем, щоб консультуватися щодо майбутнього відновлення Миколаєва.

 Це історично велике і складне завдання, яке ми маємо вирішити. І ми маємо допомагати, тому що ми маємо там особливо велику відповідальність,  підкреслив представник Данії.

Міністр додав, що на даний момент погоджена сума на 100 мільйонів крон для допомоги Миколаєву, але вона буде ще зростати.

Компанія Green Power Denmark також є частиною партнерського проекту по відбудові міста.

— Коли бачиш світлини з Миколаєва, то чітко розумієш, що попереду – величезне завдання. Там ми в Green Power Denmark повинні використати свої знання про те, як спроектувати та побудувати енергетичну систему, яка, сподіваюся, буде ще кращою, ніж вона була до війним, — акцентував її виконавчий директор Крістіан Йенсен.

Раніше повідомлялося, Австралія отримала запит від Києва на допомогу у відбудові поруйнованих війною Миколаївщини та Херсонщини.

Дивитись повну версію