Швеція направить інструкторів для навчання українських військових у Великій Британії

Збройні сили Швеції направлять до Великої Британії до 120 інструкторів для проведення базової військової підготовки українців.

Про це повідомляє пресслужба уряду Швеції.

— У період з 12 серпня до 31 грудня 2022 року збройні сили Швеції направлять до Великої Британії до 120 інструкторів для проведення базової військової підготовки громадян України, розділеної на кілька навчальних курсів, – йдеться у повідомленні.

Вказується, що ініціатива надати громадянам України можливість пройти базову військову підготовку походить від Великої Британії - країна запросила інші країни-партнери в Об'єднаних експедиційних силах (JEF) і Канаду долучитися.

— Війна Росії проти України триває вже понад п’ять місяців, і дуже важливо, щоб зовнішній світ продовжував підтримувати Україну у боротьбі країни за суверенітет та самовизначення. Важливо, що Швеція бере участь у цій роботі і шведські інструктори сприятимуть зміцненню обороноздатності України, — сказав міністр оборони країни Петер Гульквіст.

Зазначено, що загалом у навчанні у Великій Британії візьмуть участь близько 10 000 українських військових. Максимум 60 шведських інструкторів будуть одночасно перебувати у Великій Британії.

Нагадаємо, що глава Мінфіну Великої Британії Надхім Захаві запропонував виділити новий пакет допомоги Україні у розмірі 3 млрд фунтів стерлінгів.

Дивитись повну версію