На території ЗАЕС виявлено димову хмару — росіяни тричі обстріляли район атомної електростанції

18:04, 11 серпня, 2022

Сьогодні приблизно о 15:22 на території ЗАЕС було виявлено димову хмару.

Як повідомляють НикВести читачі, станом на зараз задимлення на атомній електростанції продовжувжується.

Раніше в «Енергоатомі» повідомили, що окупанти тричі за сьогодні обстріляли Запорізьку АЕС і прилеглу територію.

— Черговим обстрілам піддали пожежну частину, розташовану за територією ЗАЕС, і призначену для її захисту від пожеж та їх гасіння у разі надзвичайних ситуацій на станції. Окупанти продовжують методично руйнувати інфраструктуру самої атомної електростанції, найбільшої в Україні та Європі, її міста-супутника та екстрених служб, – заявили в «Енергоатомі».

Разом з тим мешканці Енергодару публікують фото і відео пожежі в районі території ЗАЕС. За їх словами, над територією атомної електростанції видно димову хмару, як від пожежі. 

Раніше повідомлялося, що російські війська ведуть обстріли території Запорізької АЕС. Було зафіксовано п’ять «прильотів» у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання. На невеличкій ділянці зайнялася трава. Пізніше ще п’ять «прильотів» сталися в районі пожежної частини, яка розташована біля ЗАЕС.

Нагадаємо, на порядку денному Ради Безпеки ООН має стояти лише одне питання — про негайне виведення окупантів із ЗАЕС та їхню відповідальність за скоєні злочини.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський заявив, що російська армія умисно запускає крилаті ракети над українськими АЕС, таким чином продовжуючи ядерний тероризм. Обстрілючи Запорізьку АЄС, Росія може спровокувати найбільшу в історії радіаційну аварію. Її наслідки можуть бути аналогічними до застосування ядерної зброї.

18:04, 11 серпня, 2022
View full version