Подоляк про візовий бан росіян: Це перший крок до бунту у РФ

Тільки розмови про можливий візовий бан повернули громадянам Росії усвідомлення факту війни проти України, це «перший крок до російського бунту».

Таку думку висловив у Twitter радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, пів року війни показали, що росіян не хвилюють масові вбивства, зруйновані міста, ядерний шантаж, злочини військ РФ у Бучі чи Маріуполі.

— Лише розмови про втрату віз змогли повернути до усвідомлення війни та відповідальності. А це перший крок… до російського бунту, – написав Михайло Подоляк.

Раніше повідомлялось, що президент Володимир Зеленський вважає, що росіяни не мають права отримувати візи ЄС, адже серед них можуть виявитися окупанти-вбивці та посібники державного терору.

Спеціальний представник міністерства закордонних справ з питань санкцій Олексій Макєєв вважає, що країни світу мають включити до візової анкети для громадян Росії питання про підтримку ними війни в Україні.

Нагадаємо, посольство Латвії у Росії на невизначений термін зупинило видачу віз громадянам Росії.

Окрім того, уряд Данії виступає за обмеження видачі шенгенських віз громадянам Росії. Проте вважає за краще зробити це разом із усіма країнами ЄС.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина не припинить видачу шенгенських віз громадянам РФ.

Через тиждень в Естонії набуде чинності рішення, за яким у країну не пускатимуть росіян із виданими Естонією шенгенськими візами за кількома винятками.

Дивитись повну версію