Сепаратиста-наркомана з Миколаєва росіяни призначили «керівником» Снігурівки

16:34, 14 серпня, 2022
Юрій Барбашов, архівне фото

У тимчасово окупованій російськими військами Снігурівці на Миколаївщині росіяни призначили колишнього журналіста з Миколаєва сепаратиста Юрія Барбашова «керівником військової адміністрації».

Про це повідомляють проросійські телеграм-канали та ЗМІ.

Як відомо, частина Снігурівського району Миколаївської області була окупована російськими військами навесні поточного року. Росіяни вирішили «приєднати» цю територію до Херсонської області, де планують провести «референдум» про приєднання до РФ.

Керівником так званого «Снігурівського району Херсонської області» росіяни призначили «антимайданівця» з Миколаєва сепаратиста Юрія Барбашова.

Він вже почав активно роздавати коментарі пропагандистським російським ЗМІ, де розповідає про те, як «налагоджується мирне життя» у Снігурівці попри «терористичні обстріли» з боку України.

— Людей, які залишилися на нашій території, вони (київська влада) не вважають за людей. Загальна атмосфера терору та залякування. Українська влада тримається на терорі. Люди ще дуже бояться, бояться з нами співпрацювати саме тому, що знають, що на тому боці «рука не здригнеться», — сказав в одному з інтерв’ю Юрій Барбашов.

Він неодноразово потрапляв у поле зору миколаївських правоохоронців. Зокрема, у 2011 році його затримували за збут та зберігання наркотиків, він лікувався від наркозалежності.

До революції 2013 - 2014 років Юрій Барбашов встиг попрацювати журналістом на Миколаївському обласному телебаченні та каналах «Телеком-1» і «МАРТ».

У 2014 році він організував наметове містечко сепаратистів на братських могилах визволителів Миколаєва, їздив до сепаратиста Царьова, щоб прийняти резолюцію «про суверенітет «ДНР» та «ЛНР».

Трохи пізніше він втік до бойовиків у Луганськ, де став «ополченцем» місцевої «народної республіки».

16:34, 14 серпня, 2022
View full version