З портів України вийшли ще чотири судна з продовольством

10:25, 17 серпня, 2022

З портів «Одеса» та «Чорноморськ» сьогодні, 17 серпня вранці вийшли ще чотири судна з українським продовольством. Вони перевозять насіння соняшнику та олію.

Про це повідомляє міністерство національної оборони Туреччини в Twitter.

— Відвантаження зерна з українських портів тривають у плановому режимі. Сьогодні вранці з українських портів «Одеса» та «Чорноморськ» вийшли ще чотири судна, які перевозять насіння соняшнику та соняшникову олію, — йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, що 12 серпня вийшов п’ятий караван із агропродукцією із українських портів.

9 сераня з порту Чорноморська зерновим коридором вирушило два судна з 70 тисячами тонн продовольства. 

Спільний координаційний центр у рамках Чорноморської зернової ініціативи ООН дозволив шести суднам прохід через морський гуманітарний коридор у Чорному морі.

Раніше повідомлялося, що замовник українського зерна у Лівані відмовився його купляти після того, як судно Razoni за «зерновою» угодою доставило товар на місце.

Нагадаємо, що Турція і ООН отримали від України пропозицію щодо використання порту Миколаєва для експорту продовольства.

Як запевняв посол України у Швеції, в умови угоди між Україною, Турцією та ООН щодо експорту українських зернових морем входив пункт про недоторканність порту у Миколаєві для російських атак.


10:25, 17 серпня, 2022
View full version