Зеленський підписав закон про заборону підвищення тарифів на гарячу воду та опалення

7:03, 19 серпня, 2022

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким забороняється підвищення тарифів на тепло та гарячу воду до кінця дії воєнного стану та шість місяців після.

Закон Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії воєнного стану та подальшого відновлення було прийнято 29 липня, передає НВ.

Відповідно до закону протягом дії військового стану та шести місяців після його закінчення в Україні вводиться мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води для всіх категорій споживачів.

Також у документі передбачені гарантії для суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання, зокрема, передбачено компенсацію різниці в тарифах. 

Кабмін доручив до початку опалювального сезону накопичити щонайменше 19 млрд кубометрів газу в українських газосховищах та довести обсяги вугілля на складах ТЕС та ТЕЦ до 2 млн тонн.

Нагадаємо, газові контракти у Європі знову перевищили позначку у 2500 доларів за тисячу кубометрів через спричинену Росією газову кризу – це в 11 разів вище, ніж газ зазвичай коштує в цю пору року.

7:03, 19 серпня, 2022
View full version