В Миколаївській дитячій лікарні успішно провели складну операцію з видалення пухлини

У Миколаївській обласній дитячій клінічній лікарні фахівці кількох медичних закладів провели унікальну операцію по видаленню великої пухлини у 15-річної дівчини.

Про це повідомила заступник головного лікаря з медичної роботи Ірина Ткаченко.

– За підтримки колег із «Охматдит» Романа Жежера, медичного директора Чернишук Сергія, колег з Миколаївського центру онкології медичного директора Дмитра Пишак та в.о. директора Дмитра Лагочева в стінах Миколаївської обласної дитячої клінічної лікарні проведена унікальна операція по видаленню новоутворення малого тазу, – написала Ірина Ткаченко.

За її словами, 15-річну дівчину доставили до КНП «Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня» в ургентному порядку з діагнозом «злоякісне новоутворення малого тазу, яке призвело до порушення функцій органів малого тазу та черевної порожнини». Під час лікування було діагностовано міофібробластому, мамарний тип. Багаточасову операцію по видаленню пухлини провели в стінах МОДКЛ.

– На даний час дівчинка виписана та знаходиться на етапах реабілітації. Дякую всім колегам за участь. Конструктивна співпраця лікарень на благо нації, – написала Ірина Ткаченко.

Нагадаємо, в ніч на 1 серпня російські війська нанесли удари по лікарні в Миколаєві. В результаті атаки значних руйнувань зазнав корпус, де знаходиться травмпункт, будівництво якого закінчилося кілька років тому.

Дивитись повну версію