Про що говорять окупанти на Херсонщині: 4 доби в оточенні, сотні відмовників, удари по колонах техніки, паніка та великі втрати

15:35, 02 вересня, 2022

Телефонні переговори військовослужбовців російських окупаційних військ свідчать про панічні настрої в їхніх лавах, що викликано великими втратами в живій силі, успішним просуванням Збройних сил України, сотнями відмовників, проблемами з нестачею палива та боєприпасів через руйнування та вогневий контроль переправ та мостів.

Про все це «НикВести» повідомило джерело, що має доступ до перехоплень розмов військовослужбовців Збройних сил РФ станом на 1 вересня.

Він надав редакції результати перехоплення розмов 9 військовослужбовців із їхніми дружинами та членами сімей. Враховуючи «режим тиші», оголошений Генеральним штабом ЗСУ та Оперативним командуванням «Південь», ми не публікуємо назв населених пунктів та географічних позначень, озвучених окупантами, а лише процитуємо їх повідомлення, що відображають рівень боєздатності їхніх підрозділів.

Удари, завдані ЗСУ у перший день наступу 30 серпня

1-й військовослужбовець РФ, артилерист повідомив, що від їхнього підрозділу залишилося 40 осіб, у той час як українських військових понад тисячу. «Нас обстрілюють з усіх боків, довкола все горить. Просрали ми <назва села у Береславському районі>», — каже він.

2-й військовослужбовець РФ повідомляє дружині, що його підрозділ 4 добу перебуває в оточенні Збройних сил України: «Нас обстрілюють, людей у підрозділі замало. Сподіваюся, що вдасться вирватися з оточення, не знаю. Дізнайся там, сказали, що Президент Бурятії має дати разову виплату у розмірі 200 тисяч рублів (122 тисяч гривень)».

3-й військовослужбовець РФ, підрозділ якого виконує завдання в районі плацдарму ЗСУ на лівому березі річки Інгулець, каже: «Нашу оборону прорвали, нам приходить кінець, великі втрати в живій силі».

Раніше Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що Москва робить принизливі заяви про контрнаступ ЗСУ на півдні, щоб зберегти видимість своїх військових успіхів.

Нагадаємо, вдень 29 серпня стало відомо, що на Херсонщині ЗСУ прорвали першу лінію оборони позицій військ «ДНР».

Після цього керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк повідомила, що Збройні Сили України розпочали наступальні дії з багатьох напрямків на півдні України.

Головний редактор херсонського видання «Міст» Сергій Нікітенко прокоментував роботу українських військових. Він сказав, що ЗСУ на Херсонщині вдарили «по всьому, що рухається».

Херсонська облрада заявила, що українські війська, які перейшли в контрнаступ на півдні країни, досягли успіху в трьох районах тимчасово окупованої Херсонської області.

Нагадаємо, Збройні сили України завадили окупантам будувати нову понтонну переправу поблизу Даріївки, а також завдали нових ударів Каховському мосту на Херсонщині.

15:35, 02 вересня, 2022
View full version