«Запоріжжя — єдина стежка, куди вони можуть піти на півдні», — Марченко про вірогідний наступ РФ

Генерал-майор Дмитро Марченко вважає, що російські солдати на південному напрямку можуть піти з наступом тільки на Запоріжжя.

Про це він повідомив в інтерв'ю «НикВести». 

За словами Дмитра Марченка, російські військові можуть спробувати здійснити наступ тільки в Запорізькому напрямку, тому що наразі окупанти не зможуть форсувати річку Дніпро, щоб повторно захопити Херсон. Окрім того, генерал-майор вважає, що війська Росії не можуть провести висадку десанту на території Миколаївської області з суходолу або з моря.

— Якщо вони (російські військові, – прим.) це не змогли зробити (провести повторний наступ, – прим.) напочатку травня, то сьогодні це буде для них практично неможливо. Через те, що мости всі підірвані, якщо будуть будуватись паромні переправи, то ми їх будемо топити разом з їх технікою та людьми. Тому вони можуть піти тільки в одному напрямку – Запорізький напрямок. Аби їм продовжити рух після Запоріжжя, умовно кажучи, на Миколаїв та Одесу, це пройде, як мінімум, 10 днів. Це бої. Треба мати якусь перевагу в Запоріжжі, щоб будувати якісь подальші дії. Розумієте, що техніка тільки їх, яка там залишись буде їхати як мінімум 5 днів без зупинки. Це будуть жорстокі бої та не один день, – сказав Дмитро Марченко. 

Дмитро Марченко додав, що якщо ж російські військові все ж таки наважаться здійснити наступ в напрямку Запоріжжя, то ВСУ моментально дадуть їм відсіч:

— А ми будемо відповідати, як ми відповідали в травні. Коли будуть вони в кучі, їх збирати, і бити їх там. Якщо вони захочуть піти на південь, єдина стежка куди вони можуть піти тільки на Запоріжжя, – резюмував він. 

Як відомо, Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що навесні Україні слід готуватися до нового наступу росіян з районів, які вона вже окупувала на півдні та сході.

Крім того, наразі українські захисники в Херсонській області намагаються відтіснити росіян від Дніпра. Саме ним там зараз проходить лінія фронту.

Окупанти не мають спокою навіть на лівобережній частині області, яку вони вважали для себе основною позицією. Зараз ворог там маневрує та шукає спокійніші місця. Їхній морально-психологічний стан сильно похитнувся. Крім того, росіяни зараз облаштовують інженерні та оборонні споруди в Криму, а це також говорить про їхній можливий відступ у бік півострова.

Дивитись повну версію