Естонія відправляє в Україну снайперську зброю та обладнання для спецпідрозділів

У четвер, 16 березня, уряд Естонії підтримав пропозицію міністра оборони Ханно Певкура направити Україні черговий пакет військової допомоги, який цього разу складається, зокрема, зі снайперської зброї та обладнання для спецпідрозділів.

Про це повідомляє Міноборони Естонії.

Новий пакет допомоги від Естонії включає напівавтоматичні гвинтівки, снайперські гвинтівки, оптичні приціли, біноклі, боєприпаси, індивідуальне та спеціальне обладнання, патрульні катери та тепловізори. Окрім того, передається медичне обладнання.

— Вчора разом із нашими союзниками ми обговорювали поточний стан допомоги Україні у форматі Рамштайну, і зрозуміло, що додатковий час для підтримки України взяти ні звідки. Наша велика ініціатива спрямована на спільну закупівлю Європейським союзом мільйона артилерійських снарядів, але ми також маємо продовжувати більш дрібними, цілеспрямованими пакетами допомоги. Звідси наше сьогоднішнє рішення направити цей пакет допомоги як продовження попереднього – оснащення спецпідрозділів та снайперів, – повідомив Ханно Певкур.

Загальна вартість військової допомоги складає 494 300 євро. 

Раніше, міністр оборони Естонії Ханно Певкур закликав ЄС зосередитися на якнайшвидшому придбанні боєприпасів для України для запуску промислового виробництва, замість того, щоб відправляти наявні запаси.

Дивитись повну версію