Канада продовжила термін подачі українцями документів на тимчасові візи

Канада розширює програму підтримки, щоб українці, які рятуються від війни, могли спрощено подати заявку на отримання дозволу на роботу чи навчання.

Про це  пише The New York Times.

Дедлайн був встановлений на цей місяць, але тепер українці та їхні родини мають час до 15 липня, щоб подати документи на візу по програмі. Тим, хто має візи, буде дозволено знаходитись у Канаді до 31 березня 2024 року та мати можливість продовжити або змінити свій тимчасовий статус до вказаного часу.

— Ми продовжуємо працювати над тим, щоб надати українцям тимчасовий безпечний притулок і життєво важливі послуги та підтримку, необхідні їм для гідного життя в громадах по всій Канаді, – сказав міністр імміграції Канади Шон Фрейзер.

Зазначається, що візова програма, яка розпочалася минулого року невдовзі після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, скасовує багато вимог і скасовує обмеження щодо кількості українців, які можуть подавати документи на візи. 

Нагадаємо, уряд Литви запропонував ухвалити окремий закон із закріпленими обмеженнями щодо громадян Росії та Білорусі через повномасштабну агресію проти України – наразі вони діють у межах указу про надзвичайний стан.

Дивитись повну версію