УПЦ МП не планує покидати Києво-Печерську лавру та хоче судитися

Священники Української православної церкви Московського патріархату не хочуть покидати Києво-Печерську лавру. Вони вимагають суду.

Про це заявив керівник інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП митрополит Климент, пише LIGA.net.

За його словами, це питання має вирішуватися в суді, але заповідник до суду не подавав. Тому комісія з опису речей у Лаврі нібито не зможе працювати, тому що «немає судового рішення».

— У нас немає жодної юридичної підстави зараз залишати монастир. Жодного документа, який би зобовʼязував нас сьогодні залишити монастир не існує. Є документи, які говорять, що начебто 29 числа має закінчуватися договір, але не написано, що він закінчується 29 числа, – заявив митрополит.

На запитання, чи збираються представники УПЦ МП не пускати комісію на територію Лаври, він відповів, що вони самі не прийдуть, адже не мають повноважень.

Митрополит Климент абсолютно переконаний що московський патріархат залишиться в Лаврі. На запитання, чи піде УПЦ МП з Лаври, якщо буде відповідне судове рішення, керівник інформаційно-просвітницького відділу відповів, що такого не відбудеться, адже суд на їхній стороні.

Нагадаємо, раніше національний заповідник «Києво-Печерська Лавра» розірвав контракт з УПЦ МП і попросив представників московського патріархату покинути приміщення лаври до 29 березня поточного року.

Дивитись повну версію