В Україні військовому вперше зробили пересадку лицьового нерва

На Прикарпатті в обласній клінічній лікарні вперше зробили пересадку лицьового нерва бійцю. Це стало можливим завдяки міжнародній місії «Face the future».

Про це повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Так, операцію робили в Центрі фізичної та реабілітаційної медицини в обласній клінічній лікарні Івано-Франківська. За словами Світлани Онищук, впродовж останнього часу в цьому закладі стаціонарне лікування та комплексну реабілітацію пройшли понад три сотні військових.

— Ми зустрілися з американськими хірургами міжнародної місії «Face the future», котрі завітали до медзакладу вже вдруге. Ми мали змогу стати свідками операції, яку на Прикарпатті та в Україні загалом, роблять вперше - це пересадка лицьового нерва для бійця, –  зазначила голова ОВА.

Відомо, що в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні з 26 до 31 березня 2023 року працювала міжнародна медична місія «Face the future» (обличчям до майбутнього). Американські та канадські лікарі провели 35 операцій разом з українськими хірургами з метою порятунку людей, які постраждали від війни.

Нагадаємо, волонтерська організація «WeHelpUkrainians» придбала мобільну клініку для жінок. ЇЇ встановили в Миколаївському пологовому будинку №3.

Дивитись повну версію