Тече стеля та впала покрівля, – жителька гуртожитку в Миколаєві поскаржилася на умови проживання

Фото Анжеліки Майгур на Facebook-сторінці «Contact Center при Миколаївській міській раді»

У Миколаєві жителі гуртожитку, розташованого за адресою 3 Слобідська 107/2 скаржаться на аварійний стан даху та бездіяльність Державного підприємства «Житлобуд».

Жителька гуртожитку сімейного типу в Миколаєві поскаржилася на бездіяльність управляючої компанії «Житлобуд», яка не реагує на проблеми будівлі, а саме, обвалену покрівлю, стелі, що постійно протікають та погані умови проживання мешканців.

Про це написала мешканка будинку по вулиці 3-я Слобідська, 107/2 Анжеліка Майгур на Facebook-сторінці Contact Center при Миколаївській міській раді.

Зазначимо, що цей будинок належить держаному підприємству «Житлобуд». Протягом кількох років мешканці порушують питання про передачу будинку в комунальну власність міста Миколаєва. Державне підприємство «Житлобуд» підпорядковується київській корпорації по агропромисловому будівництву «Украгропромбуд». У лютому 2016 року Миколаївська міська рада узгодила рішення про передачу житлового фонду ДП «Житлобуд» до комунальної власності Миколаєва. Проте, досі процедура передачі не виконана, повідомляло Суспільне Миколаїв у лютому 2020 року.

Вона зазначає, що будинок за адресою 3 Слобідська 107/2 не належить Миколаєву, а розв'язання питання із передачею будинку у комунальну власність міста триває з 2016 року. Відомо, що у лютому 2016 року Миколаївська міська рада узгодила рішення про передачу житлового фонду ДП «Житлобуд» до комунальної власності Миколаєва. Проте, досі процедура передачі не виконана, оскільки«Житлобуд» затримує процес передання технічної документації.

Анжеліка Майгур звернулася до міської влади за допомогою у розв'язанні житлових проблем мешканців будинку по 3-й Слобідській, 107/2.

Також жінка пише, що мешканці будинку у 2021 році за власні кошти зробили технічний план будинку, проте й це не допомагає розв'язати проблему. 

— Аварійний дах, на 4 поверсі впала покрівля, на 3 поверсі вже декілька років майже у всіх кімнатах тече стеля і вже є тріщини, ЖЕК «Житлобуд» нічого робити не хоче! Своїми силами та коштами робимо ремонти в будинку, але зробити покрівлю не в змозі! Будинок не належить м.Миколаєву, питання з передачею у комунальну власність міста триває вже з 2016 року, є рішення міської ради щодо прийняття, але знову є перешкоди з боку «Житлобуд» з передачею технічної документації. Самі мешканці за свої кошти ще 2 роки тому, зробили технічний план будинку, але нічого з місця не рушає! Аби повністю зруйнувався наш будинок і війни не треба, питання часу! Звернення до депутата з Верховної ради (по нашому округу) ніякого результату не принесли! Звертаємось до всієї влади міста допомогти у цьому питанні, написала Анжеліка Майгур.

Нагадаємо, у центрі Миколаєва після дощу розсипається балкон.


Дивитись повну версію