Митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП повідомили про підозру у держзраді, – СБУ

18:36, 06 квітня, 2023

Служба безпеки України зібрала докази вини керівника Черкаської єпархії УПЦ так званого Московського патріархату, який заперечував збройну агресію РФ проти України та виправдовував дії загарбників.

Про це повідомляється на сайті Служби безпеки України.

Слідчі встановили, що у 2020 році священнослужитель віддав розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном РПЦ. Під час його розробки було використано російське програмне забезпечення, яке дозволяло ретранслювати деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів. Серед них – «patriarchia.ru» та «pravoslavie.ru», на яких пропагандисти РПЦ виправдовують збройну агресію РФ та воєнні злочини рашистів.

Зазначається, що на «новому» сайті митрополит вихваляв московських священників, які допомагають агресору, а також закликав до «об’єднання» релігійних громад у війні проти України.

Відповідно, слідчі Служби безпеки України повідомили митрополиту про підозру за частиною 2 та частиною 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України («Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників»).

Наразі триває розслідування по встановленню всіх обставин злочину.

Нагадаємо, митрополиту УПЦ МП Павлу СБУ вручила підозру та проводила обшуки. Також суд відправив митрополита МП Павла під домашній арешт на два місяці. Повідомили про підозру священнику УПЦ МП, який пошкодив у Лаврі техніку журналістів. 

18:36, 06 квітня, 2023
View full version