Витоки з документів: ПВК Вагнер намагалася купити зброю у Туреччині

Деякі з документів американської розвідки, які були оприлюднені напередодні в соцмережах містять інформацію, яка свідчить, що найманці «ПВК «Вагнер» намагалися придбати зброю в Туреччині.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

Йдеться про отримання свідчень, про те що на початку лютого представники групи «Вагнер» зустрічалися з турецькими контактами для закупівлі зброї та обладнання для місії вагнерівців в Малі та в Україні.

З доповіді незрозуміло, чи турецький уряд знав про це і чи виявилися переговори успішними. Але «відкриття того, що союзник НАТО, можливо, допомагав Росії у війні проти України, може виявитися вибухонебезпечним», пише видання.

Дві інші сторінки з витоку розвідувального досьє розповідають про плани Вагнера щодо найму російських ув'язнених для участі у бойових діях в Україні та зазначають, що російські військові стали залежними від приватних солдатів.

— Документи також демонструють те, що давно було зрозуміло, але ніколи публічно це не було сказано вголос: розвідувальна спільнота США проникла до російської армії та її командування настільки глибоко, що може заздалегідь попередити Україну про напади та надійно оцінити сильні та слабкі сторони російських військ, – пише видання.

Нагадаємо, раніше британська розвідка допустила, що в Росії працюють над створенням нових приватних військових компаній, які моли б стати альтернативною «групі Вагнера» у війні проти України.

Дивитись повну версію