Миколаївські волонтери відправили військовим 140 пасок

Волонтери «Народного проєкту»

12 квітня волонтери відправили з Миколаєва 140 пасок для Сил оборони України. До Великодня їх передадуть військовослужбовцям 79-ї, 28-ї, 36-ї бригад та 128-го підрозділу територіальної оборони.

Про це повідомляє «Суспільне. Миколаїв».

Зазначається, що вироби випікала миколаївська майстриня, а кошти збирали під час благодійної акції «Паска для військових».

Волонтерка благодійного фонду «Народний проєкт» Тетяна Єрьоменко розповіла про ідею проведення благодійної акції: «Дивилася я рецепти пасок і прийшла така думка, що я буду їх їсти цього року, а військові на «передку» скоріш за все — ні. Тому якось увечері написала я своєму товаришу, теж волонтеру фонду і колезі, Віті Гожому, та й кажу: «Вітю, люди втомилися, скоро Великдень, зберімо на щось веселіше, піднімемо хлопцям і дівчатам настрій».  Її колега-волонтер Віктор відразу погодився долучитися до ініціативи.

– Найбільше зусилля було знайти надійного пекаря в Миколаєві, який «потягне» зробити наше чимале замовлення, ще й прикрасити всю здобу, запакувати та доставити до волонтерського центру, — зазначила Тетяна.

Благодійна акція тривала до 10 квітня. Планували зібрати до 50 тисяч гривень на понад 300 пасок, адже приблизна вартість однієї паски становить 150 гривень. Вдалося зібрати на 140 виробів.

За словами волонтерів, паски 12 квітня відправили у 4 напрямки фронту.

– Збирали з усіх куточків маленькими сумами, кожному приємно було розуміти, щоб від її/від його імені умовно передадуть пасочку на Донецький, Херсонський напрямок, чи рідній Миколаївській територіальній обороні. Зібрали не всю суму, а 14 000 гривень, цього вистачило на 140 пасок, — розповіла Тетяна Єрьоменко.

Нагадаємо, у Львові створили рекордно великий тризуб з 1000 великодніх пасок.

Дивитись повну версію