«У Миколаєва є мінімум три шляхи післявоєнного відновлення питного водопостачання», — Луков про використання ₴120 млн з держбюджету

16:06, 08 червня, 2023

У Миколаєві не зможуть відновити повноцінне водопостачання питної води до закінчення бойових дій на півдні. Проте зараз розглядаються три можливі варіанти  подачі води місту.

Про це у коментарі журналістам повідомив перший заступник міського голови Віталій Луков.

Він зазначив, що під 120 мільйонів, які є у Державному агентстві водних ресурсів для забезпечення жителів Миколаєва питною водою, необхідно підготувати проект.

Зараз місто розглядає три варіанти подачі води місту, проте реалізація відбуватиметься вже після закінчення бойових дій на

— Це поки що на рівні декларацій, бо ми розуміємо, що таке виділення грошей із бюджету. Для цього потрібні проєкти, документація. Ще до трагедії на Каховській ГЕС ми працювали над відновленням питного водопостачання в Миколаєві. Думаю, ми не будемо відходити від тих планів. Є мінімум три шляхи відновлення після війни. Ми озвучимо їх громадськості, коли експерти, іноземні партнери і Кабінет Міністрів ознайомляться з варіантом, на якому ми зупинимось. Зараз ми працюємо над технічними завданнями, — розповів Віталій Луков.

Раніше повідомлялося, що через руйнування Каховської ГЕС зруйновано точку забору з Дніпра, яка забезпечувала водопостачання Миколаєва.

Нагадаємо, 6 червня очільник Миколаївської ОВА сказав, що в найближчі 10 днів навпаки очікується покращення якості води. На його думку, підняття рівня річок, з яких здійснюється водозабір для Миколаєва мало позитивно вплинути на якість води.

16:06, 08 червня, 2023
View full version