У Миколаєві п’яний водій збив двох пішоходів – йому загрожує до 8 років за ґратами

В Інгульському районі Миколаєва у неділю, 9 липня, на вулиці Космонавтів п'яний водій автомобіля Skoda збив двох людей на зупинці громадського транспорту.

Про це повідомили в поліції Миколаївської області.

Так, близько 17:00 на вулиці Космонавтів 30-річний водій, керуючи автомобілем SKODA Octavia, виїхав на трамвайну зупинку та скоїв наїзд на двох пішоходів.

— 44-річного чоловіка та 35-річну жінку медики госпіталізували з тілесними ушкодженнями різних ступенів тяжкості. За результатами медичного обстеження у крові керманича легковика виявили 1,98 проміле алкоголю. Травмувань чоловік не зазнав, – повідомили у відомстві. 

Слідчі кваліфікували подію за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286-1 Кримінального кодексу України («Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння»). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Нині вирішується питання щодо затримання керманича у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, що у суботу, 8 липня, на автодорозі Н-11 «Дніпро-Миколаїв» водій легкового автомобіля  Nissan Navara не впорався з керуванням, з’їхав у кювет та врізався в дерево.

Дивитись повну версію