Крім Південноукраїнська та Гарду: южноукраїнцям запропонували придумати третю альтернативну назву міста

Жителів Южноукраїнська попросили придумати альтернативний варіант для перейменування міста.

У міській раді повідомили, що зараз активно обговорюється дві можливі назви для міста: Гард та Південноукраїнськ. Містянам пропонують придумати ще третю альтернативну назву. Серед трьох варіантів оберуть найкращий.

— Тема перейменування нашого міста вже декілька років активно обговорюється в соціальних мережах, дві назви – Південноукраїнськ та Гард – мають як прихильників, так і непримиренних супротивників. Тому комісія з найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, парків, скверів та бульварів на території Южноукраїнської міської територіальної громади вирішила піти на компромісне рішення: за допомогою жителів знайти альтернативну назву місту. Третій варіант буде запропонований южноукраїнцям для остаточного визначення разом із двома попередніми – Південноукраїнськом та Гардом, — йдеться у повідомленні.

Пропозиції з обґрунтуванням запропонованої назви і контактними даними прийматимуть до 8 серпня на електронну адресу відділу архітектури та містобудування виконкому: mistobud55085@ukr.net, або на телефон «гарячої лінії» виконкому – 068 009 54 56, (05136) 5-99-70;

Нагадаємо, що Національна комісія зі стандартів державної мови своїм рішенням 22 червня схвалила перелік сіл, селищ та міст, які мають бути перейменовані у термін до 27 грудня поточного року. Серед Них і Южноукраїнськ.

Дивитись повну версію